KUNSTCAFE # 8

STOELEN TE WEINIG! 

Door Jan Hoogendoorn (Inzet foto) Het was het drukstbezochte kunstcafé tot nu toe. 40 stoelen op het hoogtepunt en stoelen te weinig!  De muzikale omlijsting werd verzorgd door een fantastisch optreden van het duo Terence Hansen en Brook Mackintosh. Deze twee singer/songwriters, wisten ons onder de naam Arcana Wild, te verrassen met eigenzinnige songs. Het publiek was erg enthousiast en de kunstenaars genoten van de aandacht en de kunstgesprekken.  De catering werd weer voorbeeldig verzorgd door Isabel en Jannie! Er werd een gedicht voorgelezen door de echtgenoot van Ineke Snoek, Niels.

Zee, strand en andere schatten,

Zoals de een zijn gespierde lijf niet wil
Ontworstelen aan de grillige zee
zo wil de ander zich alleen loom
overgeven aan het mulle strand

het zicht baarmoederlijk gedragen
weten door het zachte zoute water
de stuwende kracht voelen
van de meedogenloze golven

waar armen en voeten zich verlengen
van continent tot continent
Neptunus jouw haren, Poseidon jouw hart
de diepte…jouw diepte, jouw stilte

Maar dan zij die aan land kruipen
hun haren drogen, hun voeten masseren
zij aanbidden de zon in het warme zand
knarsen korreltjes tussen hun tenen

zij maken de taal en het teken
zij boetseren de klei en de verf
tot een verstild beeld van….zomaar
en dat voor het scheppend plezier

 

Het kunstcafé is een initiatief van Regio Art Rijnmond, georganiseerd door Jan Hoogendoorn. Kunstenaars vertellen en worden in een ongedwongen sfeer vanachter de glazen tafel bevraagd over hun werk vanuit het Oude Raadhuis in Spijkenisse.