Een expositie van ”nieuwe leden”

NADERE KENNISMAKING MET BIKKEL, ANGELA SCHOLTEN EN ELLY RAMIREZ-PRUIJN.

RAR presenteert drie nieuwe leden. Niet zo nieuw meer, daar deze dames al vaker met hun werk bij RAR te zien zijn geweest; Bikkel en Elly tijdens exposities met leden van bevriende kunstenaarsverenigingen. Angela is met haar werk te zien geweest tijdens Salon #9. Als gevolg van Corona hebben deze nieuwe leden zich nog niet expliciet kunnen voorstellen.

Bikkel studeerde in 2002 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Bikkel schildert, maar is gespecialiseerd in glasdesign. Ieder object dat ze maakt is uniek en ontstaan vanuit spontaniteit. Haar kleurenpallet is levendig, het weerspiegelt de warmte en kleurigheid van haar geboorteplek Curaçao. Emoties spelen een belangrijke rol in het werk van Bikkel. Haar werk is nu in galerie RAR te zien, maar is ook vaak elders te bewonderen in galeries en musea.

Angy Scholten studeerde cum laude af voor Schilderen/tekenen en Grafische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam in 1993. Momenteel maakt zij ruimtelijk werk door te assembleren met o.a. kringloopmateriaal, purschuim, klei, epoxyhars, lijm, polyester, metaal, kunststof, glas en steen. Fantasie is altijd haar uitgangspunt, zij start vanuit een actueel onderwerp en gaat onbevangen te werk. Dit levert originele beelden op met een eigen expressieve vormentaal, felle kleuren en materiaal sporen. Humor is een bindend element in haar werk. Ook het werk van Angy is regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland te zien.

Ook het werk van Elly Ramirez-Pruijn is overwegend expressief en kleurig. Het onderwerp of thema bepaalt haar kleurgebruik. Elly kiest intuïtief haar kleurenpallet. Zij heeft een voorkeur voor organische vormen. Niet zo verwonderlijk vanuit haar liefde voor de natuur. Het drama dat zich afspeelt rondom de aftakeling van het heelal komt regelmatig terug in haar werk.