JAN HAUWERT, ANGY SCHOLTEN EN JANNEKE DE LENG VAN 11 MAART T/M 21 APRIL.

Van 11 maart t/m 21 april is bij Regio Art Rijnmond een tentoonstelling te zien van Jan Hauwert, Angy Scholten en Janneke de Leng.

Jan Hauwert richt zich als (jong) gepensioneerde op zijn eigen persoonlijke ontwikkeling als levenskunstenaar. De mens in al zijn ontmoetingen en verschijningsvormen, de natuur en reizen vormen de bronnen waaruit hij put. Zijn disciplines zijn naast tekenen schilderen en kleien, fotografie en keramiek, het schrijven van gedichten en verhalen. Zijn professionele achtergrond als vak therapeut in de Forensische Zorg en GGZ hebben zijn levenservaring inhoud en diepte gegeven en de weerslag hiervan komt zeker terug in zijn beeldend werk als kunstenaar. Dit palet aan kennisgebieden en ervaringen beïnvloed elkaar voortdurend. Als beeldend kunstenaar en therapeut staat hij met al zijn vragen ontvankelijk in het leven. Uitgebreide beroepsmatige certificeringen zijn niet meer nodig. Jan is nu zelf weer aan zet om invulling en voldoening te vinden in zijn leven.

Angela Scholten volgde haar opleiding aan de Rietveld Academie (1987-1993) en is afgestudeerd in grafiek, schilderen en tekenen. Ze is een beeldend kunstenaar met zeer uiteenlopend werk, van olieverfschilderijen tot mozaïekobjecten, die allen haar grote belevingswereld weergeven.

Haar brede oriëntatie heeft al veel werk opgeleverd; zo richtte zij zich eerder op werken met olieverf en maakte schilderijen waarin haar stijl duidelijk naar voren kwam; veel textuur en levendige kleuren. Tegenwoordig richt zij zich meer op mozaïeken en het fabriceren 2D en 3D objecten in verschillende stijlen, deze zijn op de website te zien.

“Mijn drijfveer is mijn persoonlijke manier om naar de alledaagse werkelijkheid te kijken. Ik werk impulsief en volg mijn ideeën en fantasie.”

Janneke de Leng is werkzaam als docent beeldende vorming.