Notice: Array to string conversion in /mnt/web617/d1/13/59768813/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/dynamic-tags/manager.php on line 73 Notice: Array to string conversion in /mnt/web617/d1/13/59768813/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/dynamic-tags/manager.php on line 73 NOG TE ZIEN T/M 22 APRIL SOHEEJ! - Rar

NOG TE ZIEN T/M 22 APRIL SOHEEJ!

Van 11 maart t/m 22 april was bij Regio Art Rijnmond een tentoonstelling te zien van Jan Hauwert, Angela (Angy) Scholten en Marien van Buuren. 

Deze expositie heeft niet voor niets deze titel. Hier wordt werk getoond waarin kunstenaars zich verhouden tot waar zij zich druk, bezorgd om maken of wat hen na aan het hart ligt.

De beelden liegen er niet om. Het materiaal dat de kunstenaars gebruiken is zeer gevarieerd van schilderen, collages of assemblages van gevonden voorwerpen tot het gebruik van ministeck en beton. Het getoonde werk is een vertaling van processen waar deze kunstenaars de aandacht voor willen vragen.  Jan Hauwert laat werk zien vanuit het thema ‘Gender’. Als homoseksuele man voelt hij zich in het LHBTI+ universum opgenomen en onderzoekt hij in het werk het man zijn, mannelijkheid, zijn seksualiteit en de invloed van onze cultuur daarin. Als mens en wereldburger zoekt hij zijn weg in deze tijd. Daarin worden grenzen, confrontaties en uitdagingen ervaren. De weerslag van dit proces vertaalt zich in kunstwerken die schuren met ‘hoe het hoort’! Als oudere man kijkt hij terug en probeert hij vooruit te kijken. Zijn activistische instelling is milder geworden, maar Jan blijft activisme in deze noodzakelijk vinden, gezien de toestand in de wereld waarin voor mensen die anders zijn, nog steeds gevochten moet worden. “In Berlijn werd op 27 januari jongstleden voor het eerst op Holocaust Memorial Day, officieel internationaal de vervolging van LHBT+ ers herdacht. In dertien landen bestaat nog steeds de doodstraf voor mensen uit de LHBTI+ gemeenschap, die, volgens Amnesty International, in 71 landen worden vervolgd en berecht.”

Marien van Buuren Marien speelt graag met bestaande beelden. Afbeeldingen die hij vindt op sociale media, persoonlijke webpagina’s of in de pornografie vormen het uitgangspunt voor zijn reproductie kunst. Moeder Monika en vader Larry McMahan vertellen op hun website het geboorteverhaal van hun zoontje Niel. Het hele verhaal is geïllustreerd met foto’s die ons deze bijzondere gebeurtenis laten meemaken. Een van deze intieme foto’s heeft gediend als voorbeeld voor het werk getiteld: “Niel’s Birth”. Dit werk is ontstaan uit de verbazing van Marien over de opmerkelijke drang die mensen kunnen hebben zichzelf te exposeren.

Angy laat zich graag inspireren door producten die al gemaakt zijn en vaak op onze reusachtige afvalberg terecht komen en vernietigd worden…of soms… de kringloopwinkel halen. Elk product heeft zijn eigen beeldtaal, zo ziet Angy en zoekt zij naar nieuwe samenhang en betekenis door middel van assembleren en modelleren van bestaande productonderdelen. De oorspronkelijke functie van het product verdwijnt en een nieuw object ontstaat. Angy start altijd vanuit actuele onderwerpen die haar bezighouden gaat dan onbevangen te werk met een grenzeloze fantasie en zonder regels. Dit levert dan de originele objecten op met een heel eigen expressieve beeldtaal, felle kleuren en materiaalsporen. Humor is een noodzakelijk bindend element in haar werk naast het betekenis geven. Het doel van Angy’s werk is de menselijke soort in al haar facetten te blijven onderzoeken.

Bij belangstelling kunt u contact opnemen met Regio Art Rijnmond.

Notice: Array to string conversion in /mnt/web617/d1/13/59768813/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/dynamic-tags/manager.php on line 73