Binnenschoolse Cultuur Educatie

KUNST EN KIDS 

Regio Art Rijnmond vindt Binnenschoolse Cultuur Educatie (BCE) een essentieel onderdeel van het onderwijs dat zich richt op de culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het biedt leerlingen de kans om kennis te maken met en zich te verdiepen in verschillende kunstvormen, erfgoed en media. 

De Kracht van Binnenschoolse Cultuur Educatie

In een wereld waarin de nadruk vaak ligt op technologie en economische vaardigheden, is het van cruciaal belang dat we niet vergeten hoe belangrijk cultuur is voor de algehele ontwikkeling van jonge mensen. Regio Art Rijnmond speelt dan ook graag een rol binnen de Binnenschoolse Cultuur Educatie (BCE) van onze toekomstige generaties. Dat doen we door hen binnen het aanbod van de lessen niet alleen kennis te laten maken met kunst en cultuur, maar hen ook te leren deze te waarderen en te begrijpen.

De docenten zijn professionele beroeps kunstenaars. Zij dragen graag hun steentje bij door leerlingen in staat te stellen hun eigen culturele identiteit te verkennen en tevens respect en begrip op te bouwen voor andere culturen. 

LESSEN

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd uit thema’s in een serie van ongeveer zes lessen met daarbinnen iedere keer een ander onderwerp. Voor meer informatie kun je door op onderstaande afbeelding te klikken binnen het thema dat je aanspreekt, direct doorlinken naar de website van ACTIEF IN NISSEWAARD. Daar kun je meer lezen over inschrijfdata, de lessen en de kosten. Ook vind je er  het aanbod van andere deelnemers aan de BCE zoals Centrum voor de Kunsten en de Boekenberg.  

DEELNAME

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het geven van workshops ihkv de Binnenschoolse Kunst Educatie.

De kunstenaar kan een vergoeding verwachten van 175 euro voor een workshop plus 20 euro voor materiaalkosten. De workshops liggen afhankelijk van de docent en van de doelgroep tussen de 90 en 12 minuten. Dit incl. voorbereiding en reiskosten. Van de vergoeding geldt een afdracht van 10% aan RAR.

Het is mogelijk om je op te geven voor een docententraining door het Centrum van de Kunsten in Spijkenisse. Deze training wordt vergoed door het CvK.

Voor informatie en/of aanmelden Sasha Zuidam Sasha@SashaZuidam.nl of Mirian Zimmerman mirianzimmerman@gmail.comWinter voorjaar
Thema: Anders dan Anders Een serie lessen waarbij we alles net even anders doen dan anders
Thema ontdekken
Thema: Ontdekken. In deze serie lessen maken we met de kinderen een ontdekkingsreis in fantasie en materiaal.
Thema kleuren en vormen
Thema: Kleuren en vormen In deze serie lessen leren de kinderen alles over kleuren, vormen en verandering van deze elementen
56a3dd5247aa8de5e97ad7c44a796e50
Thema: Taalkunst Deze serie lessen gaat over taal in de breedste zin van het woord. Beeldtaal en het schrift komen, naast de gesproken taal, ook aan bod.
Thema kijken en zien
Thema: Kijken en zien In deze serie lessen leren de kinderen dat ‘kijken’ en ‘zien’ echt twee verschillende vaardigheden zijn.