Esther van Duffelen

Opleiding:

Akademie voor Beeldende Vorming

Docent Binnenschoolse Cultuur Educatie

Kunstvorm(en):

Fotografie

Materiaal:

Durff

Bijzonderheden:

Bijzondere werken met een duidelijk drie-dimensionaal effect.

Esther van Duffelen (1971) is in 1995 als mode vormgever afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Daarvoor ontwierp ze een collectie rouwkleding met een gouden randje: einde als nieuw begin, een artistieke oplossing voor een lifestyle van persoonlijke uitdagingen.

Onderzoekend, analytisch, heel associatief, eigentijds en ondernemend begeeft zij zich op het snijvlak van kunst & mode. Altijd op zoek naar de mens die in beeld gebracht wordt.

Haar levensroute is als een roadmovie: altijd onderweg zijn, nieuwsgierig naar nieuwe bijzondere, betekenisvolle en kruisbestuivende ontmoetingen. En als je veel beweegt kom je zo nu en dan interessante mensen tegen: een toevallig ontbijt met Jean Paul Gaultier in de Thalys of bijvoorbeeld een fotoshoot met een bekende Japanse actrice.

Interdisciplinaire samenwerkingen, het uitwisselen van ideeën of het ontwikkelen van concepten geven Esther inspiratie en energie.

Met een kompas voor schoonheid, eigenheid, verstilling, zachtheid en durf maakt Esther van Duffelen foto’s van mensen en urban life.

Haar foto’s gaan over identiteit. Esther heeft een extra oog voor de persoonlijkheid van de mensen die ze in beeld brengt. Veel meer een karaktertekening dan een portretfoto. Dat is spannend, omdat het de klassieke manier van foto’s maken overstijgt. Ze Durfft.

Het is ook lonend, omdat de kijker van de foto niet alleen naar het mooie plaatje wil kijken, maar altijd graag wil weten wie daarachter schuil gaat.

Esther maakt zulke persoonlijkheidsschetsen in opdracht (opdrachtgevers in de modesector en particuliere opdrachtgevers), maar maakt ook autonoom werk; kunstschetsen. Vaak prachtig, poëtisch en verstild.

Haar autonome werk wil ze graag in musea of galerieën tentoonstellen

Werken in de kunstuitleen

No data was found