Friedie Kloen

Geboortedatum: 11 september 1956

Opleiding:

Academie voor Beeldende Vorming.

Een stuk hout komt tot leven…

Als beeldhouwer is hout altijd het favoriete materiaal van Friedie Kloen. Het fascineert; de vorm, de structuur, de geur en de kleur van houten stammen en takken. Het inspireert tot het maken van beelden. Friedie houdt van het lichamelijke proces van beeldhouwen. Eerst flink hakken met guts en fleshamer, dan vijlen, schuren en vaak ook structuren aan het oppervlak aanbrengen De houtsnippers vliegen alle kanten op. Beeldhouwen is voor Kloen een wisselwerking met het hout. “Dat is heel boeiend, want je weet nooit hoe het uiteindelijke beeld eruit gaat zien”. Een stuk hout komt tot leven.

Haar opleiding heeft zij gevolgd aan de academie voor beeldende vorming in Amersfoort. Friedie exposeert regelmatig in het land en is ook deelnemer van de Stichting Maassluisse Kunstenaars en van KunstWerkt in Schiedam.

Friedie is actief deelnemer van kunstenaarsvereniging Regio Art Rijnmond. Haar werk is er regelmatig te zien. Daarnaast is zij actief betrokken als commissielid "Kunst in het Stadhuis" in de Gemeente Spijkenisse.

Kunstvorm(en):

Beeldhouwen

Materiaal:

Hout

Bijzonderheden:

Bijzondere werken met een duidelijk drie-dimensionaal effect.

Impressie van het werk van Friedie:

Werken in de kunstuitleen

No data was found