Jan Sinke

Geboortedatum: 26-10-1952

Opleiding:

Kunstacademie Rotterdam

Kunstvorm(en):

(abstracte) sculpturen, schilderen

Materiaal:

hout, kunststof of metaal
papier, linnen, gesso, acrylverf en aquarelverf

Bijzonderheden:

Sinke is geboren en getogen in Rotterdam, en studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam van 1977 tot 1982. Hij was actief als kunstenaar gedurende de jaren 1980, en na een onderbreking weer vanaf 2008.

Van 1988 tot 1998 had hij zijn eigen reclamebureau in Alphen aan de Rijn. Van 2000 tot 2015 was hij redacteur van vaktijdschrift Speelgoed en Hobby van de Stichting Ontwikkeling en Voorlichting Detailhandel (SOVD),[5] en met enige regelmaat spreekbuis van de branche. In die tijd was hij vijf jaar voorzitter van de 'International Toy Magazines Association' (ITMA), een vereniging van twaalf speelgoedvakbladen van over de hele wereld.

In 2016 was Sinke initiatiefnemer en met drie andere Rotterdamse kunstenaars oprichter van het kunstenaarscollectief Karmijn, een nieuwe vereniging van beeldend kunstenaars in Rotterdam. Tot 2020 was hij voorzitter van deze vereniging. Eind 2017 had de vereniging al een overzichtsexpositie op de Coolsingel met veertig Rotterdamse kunstenaars. Daarna was er jaarlijks een grote tentoonstelling.

Sinds 2008 maakt Jan Sinke sculpturen in messing en hout en sinds 2020 ook sculpturen met polystyreen als basis. In 2019 is hij begonnen met schilderen, wat heeft geleid tot een reeks landschappen die hij maakt als collages met stukjes textiel.

"Ik heb in Rotterdam in 2017 het kunstenaarscollectief Karmijn opgericht en ben daar vier jaar voorzitter van geweest. Ik wil mij toch wel graag weer bij een kunstkring aansluiten . Ik ken RAR al, omdat ik daar een keer geëxposeerd heb. Ik vond dat een prettige ervaring."

Werken in de kunstuitleen

No data was found