Marjon Hoogendijk

Bijzonderheden:

OPGEGROEID MET KUNST- MUZIEK EN LITERATUUR 

Voor iemand die is opgegroeid in een omgeving waar kunst, muziek en literatuur tot het normale leven behoren is het niet verwonderlijk dat Marjon al vroeg wist wat ze later wilde worden. Kunstenaar. Met het talent dat ze hiervoor had, is ze vanaf het vroege begin van haar carrière door haar ouders gestimuleerd.

Marjon studeerde kunst en heeft haar bachelor gehaald op de bekende Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Marjon woont en werkt (en heeft gewerkt) niet alleen in Nederland maar ook in Florence (Italië), Kalimath (India), Ghana, Spanje, Brazilië en Zwitserland. Haar werken zijn vernieuwend en met een geheel eigen stijl brengen ze samenhang

Marjon prefereert projecten in de publieke ruimte, die mensen gelukkig maken. In 1990/1991 bestudeerde Marjon de fresco techniek in Italië. Deze techniek gebruikt zij nog steeds om een romantische wereld te schilderen en tekenen gevuld met referenties naar het klassieke, waarin symbolen en figuren een belangrijke rol spelen. Werken (ook in frescotechniek) zowel binnen als buiten zijn te zien in Italië, India, Spanje en Nederland.

Marjon is tevens docent Binnen Schoolse Cultuur Educatie.

Werken in de kunstuitleen

swing

Marjon Hoogendijk

morgenwandeling

Marjon Hoogendijk

Uno

Marjon Hoogendijk

Odu

Marjon Hoogendijk

L`incontro

Marjon Hoogendijk

Home

Marjon Hoogendijk

Daprima

Marjon Hoogendijk