INSTALLATIES JOHN DE VOS

John de Vos is een materiekunstenaar en fotograaf pur sang die voornamelijk in zijn openluchtatelier op Texel werkt. Je kunt hem daar vinden lopend met zijn honden op het strand die hij daar vrij  los kan laten lopen terwijl zijn camera aan de lijn hangt. Daar in Texel werkt hij aan één of meerdere ‘objets trouvé’ die hij ingraaft of opzet met als resultaat een vaak bizarre en bijzondere confrontatie met de natuurlijke omgeving.

Als hij helemaal is ondergedompeld in de schoonheid van de natuur, confronteert hij ook natuurtypen met elkaar. Op het eerste gezicht lijkt er dan niets ongewoons te zijn. De kunstwerken zelf gaan verloren, meestal heeft alleen John de installatie in het echt gezien. Met zijn camera kiest hij het moment en de kijkhoek waar we het mee moeten doen. De installaties van John komen het mooist tot hun recht in de branding waar hij eb en vloed hun gang laat gaan tot er niets meer van over is. Tijdens de maand november zijn twee van zijn installaties te zien bij Galerie Art Rijnmond. Uiteraard in de buitenruimte, in het laantje van de galerie. Boven in de galerie heeft John zijn fotomap voor onze bezoekers achtergelaten met prachtige foto’s van de bewoners van Texel waarbij het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan.