EXPO AGENDA AAN DE OVERKANT MET WERK VAN MIRIAN ZIMMERMAN

EXPO AGENDA DE OVERKANT MET WERK VAN MIRIAN ZIMMERMAN

Tot en met 25 juni 2023 is nog het werk van Mirian Zimmerman, Jeanette Ephraim en Ondine de Kroon te zien in De Overkant. Hun expositie startte met een goed bezochte zonnige Kunstkijk op het eiland Goeree-Overflakkee. Mirian gaf tijdens deze Kunstkijk dagen demonstraties van verven met natuurlijk materiaal. Eén van de opbrengsten van de demonstraties was een groot doek met afdrukken van bloemen en bladeren uit de tuin van de Overkant. Mirian drukt vooral af op zijde en katoen en maakt daarbij gebruik van de tannine die het blad bevat. Om kleur toe te voegen werkt zij met een of meerdere verfdekens. Het proces bestaat er vooral uit om de stof voor te prepareren zodat ze goed de afgegeven tannine opneemt. Na het stomen en afkoelen van de stevig ingepakte rollen stof met blad zijn de resultaten vaak verbluffend. Regio Art Rijnmond heeft een kleine collectie van haar doeken in stock.

Zie voor meer informatie de website van de Overkant.