Grafische werkplaats etstechniek

Etsen is een intrigerende kunstvorm die al eeuwenlang kunstenaars en ambachtslieden fascineert. Denk aan oude meesters zoals Rembrandt of Goya. Deze ambachtelijke techniek laat een bijzondere indruk achter op papier en levert prachtige resultaten op.

Zou je wel eens een prentje willen maken, maar je hebt er de spullen niet voor, of je weet niet hoe het moet? Welnu, kunstenaar Jan Pieters heeft een werkplaats ingericht met een etspers en die staat op de zolder van RAR. Ook zijn er spullen die voor het etsen nodig zijn, zoals zuur, teiltjes en een verwarmingstafel.
Op de pers kan je ook houtsneden of linoleumsneden afdrukken. Heb je al vaker geëtst of linoleum-, of hout gesneden, dan kun je vrij je eigen werk maken. Zijn er dingen waarvan je zegt ‘hoe ging dat ook al weer’, of heb je helemaal geen idee hoe ‘t een en ander werkt, dan kan Jan dat wel uiteggen. En ‘onbekend maakt onbemind’; heb je helemaal geen idee wat grafiek is, meld je dan aan bij Jan Pieters via info@janpieters.com  voor een gratis introductieavond. De introductieavond is een mooie gelegenheid om er mee bekend te raken. Bij voldoende aanmelders organiseert Jan graag een middag- avond voor nadere uitleg.

Klik hier voor meer info over data en prijzen.