SOLO EXPOSITIE WIL DE VELDE ”EEN OVERZICHT”

Deze solo-expositie toont een keuze uit het krachtige werk van Wil de Velde.

Wil de Velde (1948) begint haar professionele carrière in 2000, na afgestudeerd te zijn aan de Kunstacademie Sint Joost in Breda. Afgestudeerd op mannelijk naakt is ze de mens als onderwerp trouw gebleven. De kwetsbare mens in een wereld die niet maakbaar blijkt. Vaak slachtoffer, gesymboliseerd in het schaap, het kind, de soldaat.

Kenmerkend is haar kleurgebruik. Ze begint altijd met een felle kleur, fluorescerend soms, waarop ze haar objecten schildert. Mannen, bomen, soldaten temperen die kleur, maar ze krijgen er ook hun uitstraling van.

In 2014 maakt een acute oogziekte, waardoor ze maar 10% meer ziet, een eind aan haar schilderscarrière. Maar ze blijft tekenen en schildert enkele jaren later haar serie ‘Poppen’.

Last but not least schildert ze ‘commentaren’ op haar werken over de Eerste Wereldoorlog, met als resultaat het boek ‘Machteloos in De Groote Oorlog’, dat vorig jaar mei uitkwam.

U bent van harte uitgenodigd bij deze expositie aanwezig te zijn. De opening vindt plaats op 27 januari om 15.00 uur aan het Noordeinde 7 in Spijkenisse.

Maak kennis met Wil de Velde via onderstaand filmpje.

 

Credits:
– Korte film (non-fictie): 13’37” – Gemaakt door: Remco van Schellen.
– Met dank aan: Wil de Velde, Henk van de Berg.
– Beelden Eerste Wereldoorlog: National Archives, Washington, DC
– Muziek: Little Tomcat – Josh Woodward (free download: www.joshwoodward.com)