WINTEREXPOSITIE SALON “KUNSTENAAR QUO VADIS?” 31 AUGUSTUS T/M 12 OKTOBER

Voor de winterexpositie SALON is gekozen voor “kunstenaar, Quo Vadis?” Wat heb je als kunstenaar gemaakt? Waar ga je naar toe? Wat is jouw stip aan de horizon? Wie of wat wil je zijn als kunstenaar? Allemaal reflectieve vragen en misschien nog meer voor een reflectieve expositie met het werk van RAR leden.

Onze winterexpositie gaat over het gevoel van Thuis zijn. We gaan op reis, komen in anonieme hotels of AIR BNB’s. De hotelkamers maken wij ons eigen door onze eigen spullen neer te zetten om die dan weer te laten vervangen door andere als we vertrekken en de volgende gast neemt onze plek in.

Bij het logeren in Air BNB’s  “wonen” we in andermans huizen. Je kunt dat zien, ruiken, maar ook daar maken wij ons eigen Thuis. Wat is het dat je neerzet? Wat neem je mee van huis?

Kunstenaar,  samensteller van de exposities en bestuurslid  Marleen van Arendonk;

“Ik zelf neem bijvoorbeeld altijd een Afrikaanse lap mee, Citenge. Daar doen ze in Afrika alles mee: aantrekken als rok, jurk, maar de vloer wordt er ook mee gedaan bij een ongelukje, de kinderen worden erin gedragen. Ik wikkel mij daarin na het douchen, slaap er onder als het warm is, lig erop op het strand en gebruik het als tafelkleed als ik eet met vrienden of familie”.

Op tv zie je eindeloze stromen vluchtelingen met allemaal koffertjes of zakken vol eigen spullen, maar op de plaats waar zij neer kunnen strijken, maken zij ook weer hun eigen Thuis.

Hoe doen onze exposanten dat. Hoe ziet hun Thuis er uit. Wat  zijn objecten die maken dat zij zich thuis voelen.

Te zien van 31 augustus t/m 12 oktober.