Jan Hoogendoorn werkte 40 jaar in het onderwijs, 14 jaar voor een lokale radiozender, presenteerde in diverse theaters in Nederland uiteenlopende dingen en interviewt al ruim 25 jaar schrijvers in boekhandels, bibliotheken en theaters in de regio. Bij Regio Art Rijnmond deed hij in het verleden kunstgesprekken bij expo-openingen en sinds 3 jaar is hij gastheer in het RAR Kunstcafé waarin hij met de exposanten en het publiek praat over werken die tentoongesteld worden. Dit alles in een informele sfeer met muziek, een hapje en een drankje.

INTERVIEWS

9 juli 2023


Jan Hoogendoorn sprak in Theater Boekhandel Donner in Rotterdam met Bart Chabot over zijn nieuwe roman Engelenhaar. Aansluitend signeerde Bart Chabot zijn werk. 

 

 

19 november 2023 


Het gesprek met Connie Palmen in het Brestheater in Brielle was een gedenkwaardig evenement dat bij het publiek zeer in de smaak viel. Jan Hoogendoorn voerde een prikkelend gesprek waarin volop ruimte was voor ironisch commentaar en vileine opmerkingen van de schrijfster over de literatuur. 

 

 

27 januari 2024

gesprek met Cor Bakker in theater  Twee Hondjes in Hellevoetsluis

 

 

17 MAART

Voor Boekhandel Post Scriptum:
Een avond met de familie Chabot. Bart, Yolanda, Storm, Splinter, Sebastiaan en Maurits kwamen naar Schiedam om te vertellen over hun boekenweekgeschenk.

Dorpskerk Kethel
Noordeinde 10, Schiedam Noord

AGENDA

21 maart

In gesprek met Adriaan van Dis. 

Aanvang: 20.00 uur
Reede 2A
3232 CV Brielle
Home – BREStheater

 

 

 

23 MAART 

Je kent schrijfster Judith Visser misschien wel van haar romans ‘Zondagskind’ en ‘Zondagsleven’. Tijdens het Boekenweek Familie Festival op 23 maart vertelt ze in een gesprek met Jan Hoogendoorn over haar nieuwste boek ‘Het meisje met de halve ster’, haar leven en ervaringen met autisme. En natuurlijk is er ook ruimte voor vragen uit het publiek.

Markt 40
3201 CZ Spijkenisse
Bibliotheek de Boekenberg

 

 

23 maart

De boeken van schrijfster Angelique Haak veroverden de harten van menig thrillerfan. Interviewer Jan Hoogendoorn gaat tijdens het Boekenweek Familie Festival op 23 maart met Angelique in gesprek over haar nieuwste boek ‘Afgeschreven’ en het schrijverschap. Ook zal ze vragen uit het publiek beantwoorden.

Markt 40
3201 CZ Spijkenisse
Bibliotheek de Boekenberg

 

 

24 maart

gesprek met Frits Spits in Brestheater Brielle

Aanvang: 15.00 uur
Home – BREStheater

 

 

17 april

Gesprek met Oek de Jong in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis 20.00 uur.

Opzoomerlaan 106
3221 AP Hellevoetsluis
Home – Theater Twee Hondjes

 

 

Credit Marc Uyl

30 mei

Actrice en schrijfster Isa Hoes bezoekt Bibliotheek de Boekenberg! In een gesprek met interviewer Jan Hoogendoorn vertelt ze over haar boeken en leven. Er wordt stilgestaan bij haar bestseller ‘Toen ik je zag’. Een verhaal over de relatie met haar man, acteur en musicus Antonie Kamerling, die in 2010 zwaar depressief een einde aan zijn leven maakte. Het boek werd verfilmd.

Markt 40
3201 CZ Spijkenisse
Bibliotheek de Boekenberg