,

EXPO | NIEUWE LEDEN van 4 mei t/m 15 juni

EXPO | Regio Art Rijnmond groeit en verwelkomt graag nieuwe leden die zich op unieke wijze willen presenteren. Deze expositie biedt een fascinerende inkijk in hun artistieke wereld. We nodigen jullie van harte uit om deze kunstenaars te ontmoeten en hun werk te bekijken.  De Nieuwe Leden Expositie staat voor creativiteit, diversiteit en vernieuwing. Kom langs, laat je inspireren en geniet van de kunstwerken die onze vereniging verrijken.

Graag stellen we de kunstenaars aan je voor:

Met het werk van Diny hebben we kennis kunnen maken tijdens de Moonlight Miles expositie. Nu exposeert Diny aquarellen. Aanleiding voor het werk is haar verbazing over het gegeven dat uit wat dode materie lijkt toch weer vreemde vormen kunnen groeien als draden, spiesen en kristallen. Antwoorden voor haar vragen vond zij in het boek Gaia” van James Lovelock en in diverse kranten en tijdschriftartikelen over de kenmerken van leven en het ontstaan daarvan. De onrust over het verdwijnen van vormen van leven als gevolg van klimaatverandering en de omgang van de mens met de natuur, maar toch ook weer de natuurlijke mechanismes om te overleven door diverse soorten inspireren haar. De grote vraag waar wij vandaan komen speelt hierin zeker mee.

Elke van der Brugge is eerder lid geweest van RAR, evenals Nancy Kroon.

Elke is naast beeldend kunstenaar ook opgeleid als pianist bij Codarts, het Rotterdams conservatorium. Logisch dan ook dat Elke zoekt naar de verbinding tussen muziek en de beeldende kunst. Zij maakt visualisaties met muziek. Thema’s als verlangen naar verbinding, de schoonheid van het leven, dromen en onbereikbaarheid worden op een lyrische, gevoelvolle manier verbeeld op een semi-transparante ondergrond.

Nancy Kroon is bij RAR geen onbekende. Tijdens de expositie “Drie Vrouwen” toonde Nancy haar “Antropomorfos”; schilderijen van de mens (anthropos) en diens uiterlijke vorm (morphe). Uitgangspunt voor Nancy is de Griekse mythologie met verhalen over universele emoties en tragedies in het leven. De wereld verandert, maar gevoelens van melancholie, schoonheid, eenzaamheid en liefde blijven altijd en overal.

De tentoonstelling duurt van 4 mei t/m 15 juni 2024