MOONLIGHT MILES

De titel zal bij menig Rolling Stones fan de herinnering aan de song “Moonlight Miles” van het album Sticky Fingers (1971) oproepen. Die song was niet het uitgangspunt van deze expositie, maar wel de maan. Eeuwenlang al en bij vele culturen speelt de maan een belangrijke rol bij de cyclus van het leven en de dood. Rituelen worden verbonden aan het al of niet verschijnen van de maan en aan diens magische kracht. De maan heeft invloed op de natuur, de seizoenen, en zou ook invloed hebben op ons geestelijk welzijn.

De maan vertoont zich aan ons in diverse verschijningsvormen en weet steeds weer te fascineren en te intrigeren. In het oude Japan lieten Samoerais vijvers in hun tuinen maken om in het donker de maan te kunnen zien reflecteren in het water, vanuit hun kasteel of op een bankje aan het water.

Een aantal kunstenaars, die betrokken zijn bij RAR lieten zich inspireren door de maan voor deze winterexpositie van RAR dit jaar.

De tentoonstelling is nog te zien t/m 20 januari. Heeft u na deze datum nog belangstelling in het werk van deze kunstenaars?  Stuur dan een mail naar info@regioartrijnmond.nl.

Exposanten:
Alex Schellenberg Angela Scholten Bram van Baalen
Diny Pijpers Els Pardon  Foke Stribos Friedie Kloen
Jan van Onselen 
Lenie van den Bulk Angeline Roosendaal
Rinus Groenendaal (inclusief  artwork i.s.m. Martin Klopstra)